Unplayable with 1070ti & Ryzen 7 1700X

Issue Description:
Min. FPS: 10FPS
Max. FPS: 60FPS

It’s pretty much always jumping around but mostly while fighting (even just a few enemys), when a horde is coming, going to another area, open area, …

It is totally unplayable. Not recognized button inputs makes this unbearable.

Preorder Beta worked fine. Closed beta was almost as bad as it is now.

Attempted Solutions:
Try out a variation of settings.
Only thing that helped for a short while was change the settings in “%appdata%\Fatshark\Darktide\user_settings.config”
Setting rt_light_quality from HIGH to OFF

But next day it’s the same crap like before. And the setting didn’t change.

Platform:
Steam

PC Specifications:
Ryzen 7 1700X
1070ti 8GB
Game is on a SSD

Upload Console Log:
console-2022-12-02-12.10.39-733cf16f-7181-4f49-b675-af1d952d88f0.log (162.3 KB)

Upload darktide_launcher.log:
darktide_launcher.log (973.2 KB)

You have worker threads set to 13 - drop these to 6, or even 4.

Also a bunch of RT settings look to be on from your log (even if RT is marked as off, some people are finding they are getting “stuck” on) - [EDIT - new patch addressed this, so don’t do this unless sure (and backup) - latest patch note worth a read regarding the settings, but make sure you’ve turned RT off] find more info here and what to try: https://www.reddit.com/r/DarkTide/comments/z9a2fj/psa_rtx_is_always_on_despite_what_options_you/

if it is on or stuck on that’s going to be crippling your CPU due to running a GTX (although everyone is turning it off at the moment, my RTX 3080TI included, because its a shocking performance hit).

EDIT2 - just seen an average 25 fps increase after clean install of newest nvidia drivers 527.37, so make sure thats done if not already

Thank you a lot for your time and help!

The newest game patch and nvidia driver didn’t help anything.
Still had to change everything in the editor.

But at least I can play again. Its not even near as good as in the beta, but playable.